fredag 6 november 2009

Dagens andra Skådis är:



Stephenie Meyer!!- Författaren till böckerna, men också en skådespelare i Twilight, när Bella och hennes pappa äter på resturangen så sitter Stephenie vid "disken" och får precis sin beställning! Värt att kolla in! :D

Född: 24 december 1973, är en amerikansk författare, främst känd för sin romansvit Twilight.

Mer Om Stephenie: Stephenie Meyer föddes i Hartford , Connecticut, och växte upp i Phoenix, Arizona. Hon var den näst äldsta av sex barn, tre döttrar och tre söner. Meyer studerade vid Brigham Young University i Provo, Utah. Hon träffade sin man Christian när hon bodde i Arizona och gifte sig med honom 1994. Tillsammans har de tre söner som heter Gabe, Seth och Eli.
Meyer tillhör det kristna trossamfundet mormonerna.[1]
Meyer har berättat att idén till hennes bok Twilight uppenbarades sig för henne i en dröm 2 juni 2003. Efter att hon skrivit och bearbetat verket, undertecknade hon ett kontrakt på tre böcker med bokförlaget Little, Brown and Company. Uppföljaren till Twilight fick titeln New Moon och utkom i början av augusti 2006. Den tredje boken i serien, Eclipse, utkom 7 augusti 2007, och den fjärde, Breaking Dawn, gavs för första gången ut i augusti 2008. På sin webbplats har Meyer avslöjat att hon planerat skriva en bok som skildrar historien i Twilight på nytt, men nu med karaktären Edward Cullen istället för Isabella Swan som berättare. Projektet går under namnet Midnight Sun. Någon har dock läckt ut halva Midnight sun på nätet, vilket ledde till att Stephenie Meyer pausade sitt skrivande och postade själv upp halva boken på sin sida. Nu har hon dock bestämt sig att, trots detta, skriva klart boken.
Böcker:

Twilight - 2005 (på svenska, Om jag kunde drömma, 2006)
New Moon - 2006 (på svenska,
När jag hör din röst, 2007)
Eclipse - 2007 (på svenska,
Ljudet av ditt hjärta, september 2008)
Breaking Dawn - 2008 (på svenska,
Så länge vi båda andas, mars 2009)
Midnight Sun (bok) - 2009 möjligen 2010 eller 2011 (Edwards sida av historien)


Övriga

The Host - 2008 (på svenska,
Genom dina ögon, 2009)


Antologier

Prom Nights From Hell (segment, Heaven and Hell) - 2007

Inspiration:
Stephenie säger sig även ha inspirerats av banden Muse, Blue Foundation, My Chemical Romance, Coldplay och Linkin Park.

För mer information om Stephenie Meyer och hennes böcker, kolla in på StephenieMeyer.com Du kan också skriva till henne:


Stephenie Meyerc/o Author Mail

Little, Brown and Company

237 Park Avenue

New York, NY 10017


-Ursäkta att jag skrev så mycket om Stephenie men jag är väldigt intresserad av henne, det var ju föresten väldigt coolt att hon fyllde år på JULAFTON! :D Och så längtar jag till boken "Midnight Sun" <3>

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Du måste vara inloggad på den profil du väljer när du ska kommentera, t.ex google-konto.

 
www.Team-Jake.Blogspot.com creditosbtemplates creditos Templates by lecca 2008 .....Top